Ágy fölé akaszható golyócskák

0 comments
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A rudat fűrészeljük fel a rajzon feltüntetett hosszokra, melyek méretei milliméterben vannak feltüntetve, 1:2 méretarányban. Jelöljük be a rúdon a furatok helyét és fogjuk satuba, majd fúrjuk át, utána a zsinór csomójának szélesítsük ki a furatot a rajz szerint. Ez után csiszoljuk át az alkatrészeket, és fessük be a kívánt színűre. Ha megszáradt fűzzük át a golyókon és a rúdon a 15 cm hosszú zsinórokat és kössünk mindkét végére csomót. Húzzuk meg egy kicsit, hogy a csomó a fúrat kiszélesített mélyedésébe feküdjön. Most a vastagabb zsinórt fűzzük át az összekötőkön és a rúd két végén, kössünk csomót rá, hogy felakasztható legyen.

A rúdra nemcsak golyókat fűzhetünk fel, hanem kis csengőket, vagy különböző alakzatokat, de variálhatjuk úgy is, hogy karikára fűzzük fel ezeket. Változatosabbá tehetjük úgy is, ha több sor rudat vagy karikát akasztunk egymás fölé.

Györkös Miklós, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán tanuló hallgató munkája, amelyet a "Fajátékkészítés" fakultatív tárgy keretében készített

Ágy fölé akaszható golyócskák
Nehézségi fok: 
könnyű
Szükséges eszközök: 
deszka, golyók, spárga, ragasztó, csiszoló papír,
Szerszámok: 
fúró
Szerszámok: 
kézifűrész
Szerszámok: 
satu
CsatolmányMéret
nagykep.jpg25.96 kB
rajz.jpg38.88 kB