Fajáték kiállítás

0 comments
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Fajáték kiállítás

Öt évvel ezelőtt indult a "Fajátékgyártás" oktatása a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán. Az évforduló alkalmából kiállítás keretében szeretnénk bemutatni az elmúlt öt év munkáját, az elért sikereket és a hallgatók által készített játékokat. Eddig több mint 150 hallgató vette fel ezt a mindkét félévben választható fakultatív tárgyat, melynek keretében a fajáték készítés történetével, a különböző korcsoportok játékszereivel, a játék tervezés alapjaival, a szükséges gépekkel és technológiával, valamint az Európai Unióban alkalmazott szabványokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Minden félévben meghívunk egy híres játéktervezőt, ellátogatunk egy elismert játékgyártóhoz és megnézzük a játékok bevizsgálásának menetét. A félév végére egy játékot kell a hallgatóknak elkészíteni teljes tervdokumentációjával együtt.

Az eltelt rövid idő alatt sikerült országos elismertséget szereznünk, a hallgatók munkái bekerültek az "Internet Játékház"-ba, és a fajáték gyártás hazai oktatásának egyedüli intézményeként említi a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karát a "Játékvilág Magyarországon" CD, ezen kívül számos felkérést kaptunk kiállításokon és konferenciákon való részvételre.

Első önálló kiállításunkra, amelyet ez év december 10-én 14 órakor nyitunk meg az Erdészeti Múzeumban Sopronban (Templom u. 4.), szeretettel meghívunk mindenkit. Megtekinthető: 2003. február 9-ig, szerda kivételével, naponta 10-13 óráig.

Dr. Gerencsér Kinga

Időpont: 
2002. december 10. 10.00 - 2003. február 9. 13.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes rendezvény
További információ: 

szerda kivételével naponta