Jenga

0 comments
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A jenga egy konstrukciós építőjáték. A játék 6 éves kortól ajánlott. A játék lényege, hogy a készletben levő hasábokból hármas sorokba rendezetten egy tornyot építenek a játékosok. A torony alsó részéből egy hasábot ki kell venni úgy, hogy a torony ne dőljön össze, és a torony tetejére helyezni. A játékban részt vevők egymás után hajtják végre a feladatot. A cél, hogy minél magasabb legyen a torony anélkül, hogy összedőlne. A résztvevőknek állandóan kombinálnia, gondolkodnia kell, ezen kívül a kézügyességet is fejleszti.

A játék tároló dobozának és a hasábnak a rajza a mellékletben látható. A játék során használt 51 db hasáb mérete 70x24x15 mm. Anyaga fenyőfa. A hasábok élei tompítottak.
A hasábok tárolására készült a tároló doboz. A doboz oldalainak keresztmetszeti mérete 110x12 (mm). Anyaga fenyőfa. A sarkokon nyitott fecskefark alakú fogazással épül össze. A fakötés megerősítése ragasztással történik.
A doboz oldalainak alsó, belső lapján 6x4 mm-es árkolás található. Az árokba kerül behelyezésre a fenéklemez. A fenéklemez anyaga 3,5 mm¬es farostlemez.
A doboz egyik rövid oldalának a magassága 91 mm. Az oldal fölött helyezkedik el egy körben futó árkolás a tetőlap részére. Az árkolás mérete 6x4 mm. Ebbe az árokba kerül elhelyezésre a betolható tetőlap. A tetőlap anyaga 4 mm-es rétegelt lemez. A tetőlapra a fedéltervnek megfelelően feliratot készíthetünk.
A fedéllap kihúzásának megkönnyítésére a rövid élére egy 1x12 mm-es keresztmetszeti méretű fenyőfa lécet helyezzünk. A lécet a fédéllapra csavarozással rögzítsük.
A játék elemeinek élei tompítottak. Felületkezelése: BIRDY Bio méhviasszal történik két rétegben.

Jenga
Szerző: 
Gerencsér Kinga
Szükséges eszközök: 
ragasztó
Szerszámok: 
kézifűrész
Szerszámok: 
korongcsiszoló
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
Játékszerek fából
CsatolmányMéret
jenga-alkatreszrajz-02-csinald-magad.jpg17.83 kB