Varázskocka

0 comments
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A varázskocka egy építő játék, amellyel igen változatos térbeli formákat, alakzatokat lehet kialakítani. A játékhoz tartozik nyolc darab kocka is. A kockák lapjaira felsőmarógéppel negyed köríveket készítettünk, úgy hogy a szemben lévő lapokon az ívek azonos irányba futnak. Az így kialakult játék igen változatos, szép ábrák kirakására ad lehetőséget. A játék jellegéből adódóan fejleszti a térlátást, a szépérzéket.
A játék alapja a nyolc darab kocka. A kocka éleinek hossza 43 mm. Anyaga gőzölt bükk fűrészáru. A kocka lapjaiba 2x2 mm-es negyed köríves árok készül. Az árkok úgy helyezkednek el, hogy a szemben levő lapokon az ívek futási iránya azonos. Így a kialakuló minta olyan lesz, hogy három ív egy csúcsban fut össze.

A játékhoz tartozik a teret szemléltető, egymásra merőleges három lap. A lapok anyaga gőzölt bükk fűrészáru. Összeépítésük árokcsapos kötéssel történik. A lapok belső felületére a kockákon alkalmazott körívvel azonos sugarú kör készül. A kör elkészítése felsőmarógépen történik.
A játék felületkezelése:
- viaszolással (BIRDY Bio méhviasz két rétegben)
- fedőfestéssel (TIKURILA Dicoplast festékek)
A viaszolt felületkezelés esetén a körívek beégetésre kerülnek.
Fedőfestés alkalmazásakor a körívek a felületkezelési technológia befejezése után készülnek.

Varázskocka
Szerző: 
Gerencsér Kinga
Szükséges eszközök: 
méhviasz, Dicoplast festék
Szerszámok: 
kézifűrész
Szerszámok: 
korongcsiszoló
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
Játékszerek fából
CsatolmányMéret
varazskocka-alkatreszrajz-02-csinald-magad.jpg7.93 kB